Holidayhome 
Sauerland

Alte Schule Deifeld is een voormalig schoolgebouw en is oorspronkelijk in drie fases gebouwd, 1903, 1968 en 1985. Tussen 2018 en 2021 volledig  gerenoveerd tot vakantievilla , met een  bijzondere lay out samen met de voormalige beheerderswoning geschikt voor maximaal 36 gasten. 

De villa bestaat uit twee delen. 
Het voormalige schoolgedeelte met de grote lounge met houtkachel en kinderspeelhoek, de stijlvolle grote eetzaal met kroonluchters en dansgedeelte, een kleinere eetkamer,  diverse ruime ontspanningsruimtes, 11 slaapkamers, 6 badkamers, 2 zeer goed uitgeruste keukens en een zonnig terras.  Deze woning biedt plaats aan 20 tot 24 personen.

Het tweede deel is de voormalige beheerderswoning. Deze woning beschikt over een eigen goed uitgeruste keuken met grote eettafel en aparte lounge, 5 slaapkamers en 3 badkamers waarvan 1 met sauna, en biedt plaats aan 10 tot 12 personen.  

De villa kan ook als een geheel gehuurd worden voor maximaal 36 personen.

De indrukwekkende hoofdentree bevindt zich in het midden van het gebouw en geeft toegang op de begane grond tot de grote 36 persoons eetzaal met apart dansgedeelte , de grote moderne keuken met een apart spoelgedeelte, de riante lounge met zithoek, houtkachel, TV en een aparte kinderspeelhoek, met daarachter nog een eetkamer en keuken en een grote slaapkamer met een luxe badkamer en suite. Deze slaapkamer is geschikt voor minder validen.

De riante keuken is uitgerust met 2 grote kookplaten, 2 ovens, 2 koelkasten. Er is een aparte spoelkeuken met twee vaatwassers en een grote koelkast met vriesgedeelte. Er ruim is voldoende servies en kookgerei voorhanden.

De centrale trap in de entreehal voert naar de slaapverdieping. Hier bevinden zich 10 ruime slaapkamers, 5 badkamers en 4 separate toiletten. De slaapkamers zijn allemaal voorzien van boxspring bedden en kunnen naar wens als twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed worden opgemaakt. De opmaak van bedden is inbegrepen evenals handdoeken en keukendoeken. Er zijn meerdere  kinderbedden en kinderstoelen aanwezig. Eventueel kunnen er extra bedden worden geplaatst. Vraag naar de mogelijkheden.

Vanuit de entreehal gaat er ook een trap naar het souterrain waar zich de gezellige ontspanningsruimtes bevinden met onder meer een aparte tafeltennisruimte een tafelvoetbalspel, een dartbord, een leeshoek en bartafelgedeelte.

Op de kop van het gebouw ligt het zonnige terras en bevindt zich tevens de toegang voor mindervaliden.  Alle ruimtes op de begane grond zijn vanuit hier drempelloos te bereiken . Naar wens kunnen de bedden van de slaapkamer op de begane grond verhoogd worden.

De villa is recent geheel gerenoveerd en voldoet aan alle eisen en veiligheidsvoorschriften van deze tijd inclusief een moderne brandmeldinstallatie. De villa is zeer geschikt voor families en vriendengroepen maar ook bedrijven vinden hier een geschikte locatie voor een bedrijfsuitje, cursus of brainstorm. 

Voor de hele villa zijn 12 parkeerplaatsen aanwezig op eigen terrein.

Samen met de voormalige beheerderswoning die via een interne ontsluiting gekoppeld kan worden aan de hierboven beschreven vakantiewoning ontstaat de vakantievilla voor 36 personen.